måndag 18 augusti 2014

Bagarna B.

Bagarna B. har, efter att ha tröttnat på ljust köpebröd och halvsega kex, gjort sina första försök på kenyansk mark. Resultaten har varierat:

Kladdkaka enligt Arlas recept som vi säkert har snott ihop hundra gånger de senaste tio åren blev inte kladdig alls utan den ena halvan istället lite seg och rättså god, den andra torr som en jättestor skorpa - soptunnan nästa.

Müslibullar som vi aldrig gjort förut blev ganska mäktiga och fullt ätbara, trots att vi saknade bikarbonat, yoghurt och ännu inte lyckats få tag i mjöl gjort av annat än vete.

De väl beprövade hallongrottorna smakade bra men annorlunda antagligen för att obefintligt vaniljsocker ersattes med sirap och för att det strösocker vi hittat är grövre och mörkare än svenskt.

Källarfranska kommer det att bakas igen hos familjen B. Det enda problemet med dem var att de blev för få.

Efter att ha inhandlat såväl mörkt och ljust rågmjöl som en del olika frön resulterade förmiddagens insats i långpannebrödet på bilden. Det luktar lovande men ser väl kompakt ut - vi kommer inte helt överens med torrjäst. Test till lunch om en stund!

2 kommentarer:

  1. Hej på er fina ni!

    Jag och Maria har lusläst er underbara blogg. Så glada för er - hela familjens - skull!

    Osäker på hur man kan hålla kontakten med er utöver bloggen. Erik kan väll maila mig så vet jag!?

    Kramar från Sverige!

    Johan, Maria och Henry

    Ps. Henry ser fram emot att träffa Viktor!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stort grattis till Henry! Jättekul att ni gillar bloggen! Erik hör av sig. Kram

      Radera