lördag 6 september 2014

Skördetid

Vi kan äta riktigt god mango, ananas och melon flera gånger om dagen och ändå kan jag inte sluta tänka på skörd av svenska frukter. Tänk att plocka ett fullmoget violett plommon fuktigt av dagg direkt från trädet en morgon i september eller att sätta tänderna i ett krispigt lite syrligt äpple som är ljummet av sensommarsol. Det är nästan så att jag börjar dregla! Säsong för rabarber är det kanske inte längre i Sverige men ändå blev jag rejält upplyft när vi hittade bunten nedan i affären på förmiddagen. Vad använder ni dem till, frågade damen i kassan när vi betalade. Vi svarade att det ska bakas en kaka. Av bladen, undrade damen. Vi svarade nekande. Slänger ni dem, fortsatte damen mycket förvånat. Ja, så är det. Vi köper något som vi dessvärre bara använder hälften av. Vi hoppas dock att resultatet blir bra för i afton är det familjen B. som står för efterrätten på den svenska kolonins lördagsgrillning. Trevlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar