Ugnen blir alltid varmare än vad vi ställer in den på, alla ingredienser vi önskar finns inte att tillgå och resultaten blir inte riktigt som hemma i Sverige men aktiviteten är ovanligt hög hos Bagarna B. Här kommer några av våra favoriter på kenyansk mark.
Våra kärleksmums blev vid första försöket ganska torra. Formen var för stor så kakan blev tunn och glasyren knappt tillräcklig. Med en mer lämplig bakform, en större sats glasyr och i cirka två gånger två centimeter stora bitar smakar kärleksmumsen utmärkt till en kopp kenyanskt kaffe efter maten. Vuxenlyx!
Vi gillar kolakakor! Dessa smakar extra bra eftersom de innehåller en dos ingefära. I kenyanska butiker finns det för övrigt ganska gott om produkter smaksatta med ingefära. Det uppskattar vi mycket!
Rabarberkaka kommer vi garanterat att göra igen. Det kändes lite märkligt att strö rikligt med kardemumma över kakan men i ugnen smälte allt ihop till en saftig och välsmakande helhet. Vårt försök att smaksätta tillbehöret grädde med kenyansk vaniljessens blev dock mindre lyckat.
Nu låter det som att vi äter sötsaker mest hela dagarna. Det stämmer inte riktigt - vi bakar bröd också. Ett par tidiga morgonar i veckan får vi färska frukostfrallor som har kalljäst över natten. Dessa tillverkas på surdeg som vi har fått basen till av grannarna. Vi utgår alltid från ett Amani-internt recept men petar i olika mjöler, fröer och torkade frukter beroende på vad som finns i skafferiet för tillfället. Resultatet blir mättande bullar med en krispig yta - en bra start på dagen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar